Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

Bitcoin XBT Avanza

Bitcoin Avanza: Så Köper Du Bitcoin XBT Avanza

Innehållsförteckning

Idag är Avanza ett populärt ställe att handla med Bitcoin-certifikat på. Det är nämligen den största aktiemäklaren och mäklaren i Sverige som istället för att erbjuda direkt handel med kryptovalutor, gör det via certifikat som har kryptovalutor som underliggande tillgång.

Avanza har idag lite över en miljon kunder och är därför väldigt trafikerat, samtidigt som handel med kryptovalutor aldrig någonsin varit så stort som det är idag. Därför väljer många svenskar att använda just deras handelsplattform till att handla certifikat med Bitcoin som underliggande.

Att Köpa Bitcoin På Avanza

Så länge man är kund hos Avanza så har man möjligheten att handla och spekulera i priskursen på Bitcoin via deras användarvänliga handelssystem. Något som är viktigt att förstå när man väljer att köpa Bitcoin Avanza är att det skiljer sig från att köpa från t.ex en kryptobörs. De erbjuder en spekulativ form av Bitcoin-handel som innefattar hög risk. Man behöver heller aldrig hålla i sin tillgång då man bara äger kontrakt på priskursen.

När man handlar Bitcoins på deras handelsplattform så köper man alltså certifikat och följer istället utvecklingen av priskursen på kryptovalutan. Ett certifikat är alltså ett finansiellt instrument som, precis som aktier handlas över börsen (och i detta fallet kryptobörsen).

Bitcoin XBT Avanza

Hos Avanza heter deras certifikat Bitcoin XBT och är skapad för att följa kryptovalutans utveckling av priset. Detta certifikat handlas på First North som tillhör Stockholmsbörsen och är en del av företaget XBT Providers utbud. Detta certifikat är så pass populärt att man även kan handla Bitcoin XBT Swedbank.

Bitcoin XBT avgift är administrativ och ligger på 2,50 %. Man har satt en hävstång på 1 gång, vilket betyder att man inte har någon större köpkraft. Certifikatet har en riktning som är lång, vilket betyder att om man köper detta certifikat så hoppas man på att priset ska stiga så att tillgången ökar i värde.

När man handlar med Bitcoin XBT så tillkommer risker som man vid vanliga Bitcoin-köp inte får erfara. Det tillkommer nämligen valutarisk, marknadsrisk, likviditetsrisk och kreditrisk som helt enkelt beror på att man inte äger den faktiska tillgången.

Avanza Fördelar Med Att Köpa Bitcoin

Att handla med BTC hos Avanza kan som svensk anses vara fördelaktigt då det rent deklarationsmässigt fungerar smidigt. Allting loggas i deras handelssystem som är lätt att exporta ut som rapporter när det är dags att deklarera.

En annan fördel är att man inte behöver hantera komplicerade plånböcker för Bitcoin eftersom att man aldrig köper själva kryptovalutan. Allting hanteras i så kallade certifikat som efterliknar kontrakt, som man sedan administrerar i sin lista där priset, avgifter och utvecklingen kan följas i realtid.

Nackdelar Med Att Investera På Avanza

Det som gör de mindre fördelaktigt att handla med Bitcoin-certifikat på Avanza är att man inte kan föra över sin tillgång till en extern plånbok som på en riktig kryptobörs. Det beror än en gång på att man bara äger kontrakt på priskursen och inte själva tillgången, men det betyder också att man inte kan använda det som betalmedel.

En annan nackdel är att deras certifikat endast är handelsbara under helgfria vardagar. Om det hade varit på en riktig kryptobörs som t.ex Binance så hade man när som helst, oavsett om det vore en vardag eller helg kunnat köpa, sälja eller växla sin kryptovaluta mot något annat. Eftersom att man nu är begränsad så missar man också möjligheter som potentiellt kan vara lönsamma.

Finansiella privilegier förblindar del

Det man ska tänka på när man investerar i kryptovalutor hos en mäklare som Avanza är att det är enkelt att tappa respekten för pengar. Eftersom att spekulativ handel både är spännande och riskfyllt på samma gång så kan man likaväl som man kan vinna stort även förlora en hel del. Därför är det viktigt att aldrig handla för pengar man inte har råd att bli av med, samtidigt som man ser till att läsa på om sin investering innan man faktiskt investerare.

För att dra ett exempel på när en investering förblindade människor så var det under Bitcoins första boom år 2017. Priskursen ökade från $10,000 för en BTC till det dubbla på väldigt kort tid och giriga investerare tänkte att det bara skulle fortsätta. Dessvärre köpte massor av människor vid toppen och strax där efter så kraschade värdet. Hade man istället tänkt efter lite mer och inte satsat bara för att andra satsar, så hade man kunnat ta bättre beslut.

Vad är Bitcoin Zero Avanza?

Det är ett specifikt certifikat hos Avanza som inte har någon förvaltningsavgift, till skillnad från t.ex Bitcoin XBT som har 2,50 %. Dessutom är Bitcoin Zero ett relativt nytt certifikat och kan därför medföra en lite större risk.

Vilken Bitcoin ska man köpa Avanza?

Det beror helt och hållet på vilka förutsättningar man vill ha. Alla certifikat som Avanza erbjuder har olika avgifter, öppettider och risker, eftersom att man bland annat kan ha olika nivåer av hävstång. För att veta vilket certifikat av Bitcoin man ska handla med så behöver man först kolla på detta.

Vilka kryptovalutor kan man köpa på Avanza?

Förutom Bitcoin så finns det Litecoin Avanza, Ethereum, Cardano, Polkadot, Solana, Avalanche, Bitcoin Cash, Terra samt index med olika kryptovalutor.

Vad är kryptovalutor?

Det är en digital form av pengar som hanteras över en blockkedja. På Avanza kan man spekulera i deras kurs, eftersom att de precis som fiatvalutor går upp och ned i värde. Det innebär alltså att en kryptovaluta kan kosta ett visst pris ena dagen, och ett annat den nästa.

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro