Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

bitcoin futures svenska

Bitcoin Futures: Kryptovaluta Terminskontrakt Terminskontraktshandel

Innehållsförteckning

Med terminskontrakt för Bitcoin, som internationellt kallas för ”Bitcoin futures” kan man spekulera i prisrörelser för kryptovalutan. Privata investerare och företag kan handla med Bitcoins utan att äga tillgången genom att istället handla kontrakt på priskursen för ett framtida datum.

Terminshandel med Bitcoin lanserades första gången December 2018 via CME Group, som är världens största finansiella derivatutbyte. Där sker det än idag handel med Bitcoin futures.

Vad är Bitcoin futures?

En av fördelarna med terminshandel som Bitcoin futures är att man har ett bättre volatilitetsskydd och skydd mot motsatta prisrörelser som lätt kan uppstå när man handlar med Bitcoin. Främst använder investerare detta handelssätt just för att man kan spekulera i Bitcoins framtida priskurs.

Man kan till exempel satsa på att kursen med tiden ska öka, och när den sjunker så kan man även sitta på ett sälj-kontrakt som minimerar förlusten. Detta beror på att Bitcoin-marknaden periodvis hamnar i så kallade ”björn”-marknader där kurspriserna under en längre tid sjunker. Det är därför viktigt att använda sig av dessa typ av verktyg som Bitcoin futures erbjuder.

Vart kan man handla terminskontrakt för BTC?

Binance är enorm crypto börs som idag är en av de få ställena som erbjuder Bitcoin futures. En av fördelarna med att använda Binance bitcoin trading är just den hävstång Binance erbjuder och att de har ett användarvänligt gränssnitt som även är nybörjaranpassat. De har samtidigt en avancerad handelsplattform som passar erfarna traders.

Binance är också även känt för att vara väldigt likvid med en stor handelsvolym. De anses idag vara den största derivatbörsen för kryptovalutor med en marknadsandel på cirka 40%. Man har dessutom satsat stort på säkerheten för deras användare med försäkringsfonder som försäkrar användarens handel, ifall marknaden oväntat skulle krascha.

Är terminshandel med Bitcoin för alla?

Oavsett vad man handlar med så är det viktigt att förstå risken med sin investering. Trots att man har vissa skydd som andra handelssätt inte har så är det inte riskfritt.

Att handla med terminskontrakt möjliggör investerare att hedga sin investering mot volatila marknader och till ett fast pris i framtiden. Trots detta så kan man aldrig garantera vinst. Är man dock intresserad av att investera i Bitcoin utan att köpa själva kryptovalutan så är Bitcoin futures ett perfekt sätt att handla på!

Prisanalys av Bitcoin BTC för investerare

Precis som vid övrig Bitcoin-trading så kan man med Bitcoin futures-kontrakt även göra tekniska analyser när man väljer att spekulera i priskursen. Man kan även satsa på fundamentala indikatorer som nyheter och händelser för att ta beslut om att köpa terminskontrakt eller inte.

Vad hände med Luna och UST?

Den 8 Maj 2022 så började en intensiv försäljning av det så kallade ”stabila myntet” UST. Det blev en stor dipp tack vare att fler sålde än köpte då priset minskade med 0,01 USD. Det kanske inte låter som en stor värdeminskning, men det man ska tänka på i det här fallet är att värdet på ett sådant mynt alltid ska ligga på 1 USD.

Tack vare detta så ägde nu alla som en gång hade $50 istället $49, men normalt sett så säljs en kryptovaluta som heter Terra av när värdet på UST sjunker, för att täcka upp förlusten och balansera det igen per automatik med en algoritm.

Olyckligtvis så sjönk priskursen för Bitcoin dagen efter den 9 Maj 2022 till det lägsta på hela året, samtidigt som UST åter igen blev översålt. Den här gången kunde inte algoritmen hjälpa till att stabilisera kursen och värdet gick istället ned till $0,765 för 1 UST. Tack vare nya investerare som köpte in sig till detta lägre pris så lyckades man till slut att öka värdet till $0,93.

Några dagar senare sjunker Bitcoin ytterligare, denna gång från $36,000 till $26,700 som drar med hela kryptovalutamarknaden, inkl. Terra. Man fortsatte att försöka stabilisera kursen men det gick inte och istället förlorade investerare i dessa kryptovalutor 99,7% av deras kapital.

Finansiella privilegier förblindar delar av kryptobörser

När Luna i princip förlorat allt sitt värde så var det många som hoppades på en återhämtning. Luna hade trots allt tidigare varit värt $100 och rykten spreds på sociala medier att det skulle återställa sig. Detta skapar en viss hype och hopp om rikedom bland människor, trots att verkligheten egentligen såg ut på ett annat sätt.

När en kryptovaluta förlorar 99,7% av sitt totala värde över en natt så är det nämligen svårt att återfå den tillit som den en gång hae. Om inte människor är optimistiska på sikt så finns det heller inte en framtid för en kryptovaluta. Tyvärr gjorde drömmar om rikedom investerare blinda och många förlorade sitt investerade kapital i denna kryptovlauta.

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro