Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

bitcoin grundare

Bitcoins system för transaktioner har ingen framtid enligt FTX-grundaren

Innehållsförteckning

FTX är en centraliserad kryptobörs för derivathandel som skapades 2018, och nu har företagets grundare Sam Bankman-Fried uttalat sig väldigt starkt angående Bitcoin värde. I ett uttalande menar han på att det inte skulle finnas en framtid för världens största kryptovaluta som betalnätverk eller att Bitcoin kurs kommer att vara positiv i framtiden. Han kritiserar samtidigt Bitcoin för att vara ineffektivt, samtidigt som det enligt honom ska vara oerhört miljöovänligt.

Samtidigt som han ger Bitcoins nätverk ris så passar han på att ge ”Proof of Stake”-nätverk ros, då han menar på att dess existens är en nödvändighet för krypto att utvecklas som ett betalnätverk. Det beror helt enkelt på att de både är billigare samtidigt som de drar mindre energi.

Anledningen till att Bankman-Fried uttalar sig på det här sättet är för att TerraUSD, som är en så kallade ”stable coin” nyligen kollapsade och lyckades dra ned Bitcoins priskurs till nivåer som inte varit så låga sen December 2020.

Bitcoins Lightning-Nätverk Kan Vara Lösningen

Idag finns det något som kallas för L2-nätverk som fungerar som ett andra lager på Bitcoins protokoll, som både har lägre avgifter och betydligt snabbare transaktioner än det originella valet. Detta kan jämföras med hur effektivt Swish är i jämförelse med banköverföringar.

Tittar man på El Salvador, som är ett land vars primära valuta nu är Bitcoin, så har man redan börjat implementera Lightning-nätverket i människors vardag. Det fungerar hur bra som helst och är dessutom blixtsnabbt.

Bitfinex CTO, Paolo Ardoino håller med

En annan kryptobörs vars högre uppsatt har också synpunkter kring Bitcoins framtid. I ett uttalande så hyllar han Bitcoins andra protokoll (Lightning-nätverket) och säger följande:

Bitcoins Lightning Network håller i tysthet på att växa fram för att förverkliga Satoshi Nakamotos profetia om ett decentraliserat, peer-to-peer-betalningsnätverk. Ett exempel är El Salvador där landets antagande av Bitcoin som lagligt betalningsmedel har gjort nationen till ett laboratorium för Lightning-användning med globala företag som integrerar tekniken.

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro