Bitcoin Options

Enligt blockchain uppgifter frÄn de senaste fem Ären har den dagliga transaktionsvolymen för bitcoin (BTC) ökat med över 420%. De totala transaktionerna i januari 2015 var 59 344 och i januari 2020 nÄdde de 309 070. Antalet handelsmetoder ökar ocksÄ med ökningen av efterfrÄgan pÄ digital valuta. Fler Bitcoin Exchanges öppnas och nu Àr den senaste vÄgen av Bitcoin Traders involverad i sÄ kallade Bitcoin Options. Under mÄnga Är reglerades inte handeln med Bitcoin Options i USA, men pÄ grund av det senaste beslutet om CFTC (Commodity Futures Trading Commission) verkar det som om det kommer att förÀndras. De flesta hörde först talas om kryptovalutor nÀr Bitcoin priset ökades och varje vecka tidigare prisrekord. Och nu Àr Bitcoin Option en viktig milstolpe i Bitcoins prisutveckling.

Viktiga handelsbegrepp för Bitcoin Optioner

Även om terminologierna som anvĂ€nds vid handel med bitcoin optioner liknar andra handelsmarknader, Ă€r det fortfarande nödvĂ€ndigt att veta om nyckelbegreppen för bitcoin optioner innan du pĂ„börjar din handel.

⊁ Skriv- och innehavsalternativ: Det finns tvĂ„ parter i optionskontraktet, ”skaparen” (eller sĂ€ljaren) och ”innehavaren” (eller köparen). Du kan vĂ€lja nĂ„got av alternativen, lĂ„nga eller korta. Du har optionen och betalar en premie för att köpa rĂ€tten att sĂ€lja eller köpa bitcoin. Att ”skriva” Ă€r ett alternativ som betyder att man sĂ€ljer rĂ€tten att bestĂ€mma innehavaren (köparen). Om innehavaren implementerar optionskontraktet och du Ă€r en sĂ€ljare mĂ„ste du behĂ„lla kontraktet i slutet. SĂ€ljaren fĂ„r premien för att ta risken att göra detta.

⊁ Bitcoin Call Options: Det hÀr alternativet ger inte en skyldighet utan rÀtt att köpa en bitcoin i ett visst belopp och till ett lösenpris före utgÄngsdatumet. Om du tror att marknadspriset skulle öka, köp sedan köp optionen bitcoin. Om förutsÀgelsen visar sig vara korrekt och marknadspriset för bitcoin optionen ökar över lösenpriset, kan du köpa bitcoin till den förinstÀllda hastigheten.

Vinsten som en köpare gör frÄn handeln pÄverkas av det underliggande priset pÄ bitcoin som ökade över lösenpriset. Om förutsÀgelsen gÄr fel minskar bitcoin priset och du förlorar den betalda premien för att öppna handeln. Om du hade bestÀmt dig för att skriva kontraktet för call bitcoin options Àr du skyldig att sÀlja den angivna mÀngden bitcoin till det angivna priset och före eller vid utgÄngsdatumet. Det gör du om du tror att det underliggande bitcoin marknadspriset skulle se lite volatilitet eller falla. Men om du som innehavare utförde bitcoin sÀljoptionen och marknadspriset ökade, skulle du handla bitcoin och mÄste begrÀnsa vinsten som kan tjÀnas pÄ det aktuella innehavet.

Vad Àr Bitcoin Options?

Bitcoin options Àr typ av finansiella derivat som ger dig rÀtt att köpa eller sÀlja bitcoin till ett lösenpris (specifikt pris) och angivet utgÄngsdatum. Optionerna Àr ett derivatkontrakt som ett avtal mellan en underliggande tillgÄng eller ett digitalt tillgÄng, obligation etc.

⊁ En Bitcoin option handlas som en unik produkt pÄ marknaden, men dess vÀrde beror pÄ tillgÄngens prestanda. För att köpa enbitcoin option i Sverige betalar köparen en premie, som vanligtvis Àr billigare Àn att köpa kryptovalutan.

Till skillnad frÄn att köpa bitcoins genom en kryptovaluta mÀklare möjliggör Bitcoin optioner köparen att fÄ en spekulativ position pÄ den kommande trenden med marknadspriset, oavsett om marknadspriset Àr uppÄt eller nedÄt.

⊁ Med BTC optioner kan anvÀndare ha stor pÄverkan pÄ handeln samtidigt som de tillhandahÄller extra verktyg för att hantera uppgifterna mer effektivt. Bitcoin optioner Àr inte reglerade men Àr tillgÀngliga för handel pÄ kryptovaluta börserna.

⊁ Nu inför vissa reglerade myndigheter ocksÄ bitcoin optioner lÄngsamt. Det Àr nödvÀndigt att kontrollera börserna för bitcoin-optioner eftersom inte alla leverantörer av bitcoin options kommer att ha ett bÀttre erbjudande.

⊁ Bitcoin options gör det möjligt för nÀringsidkaren att handla volatilitet med kryptovaluta utan att Àga kÀrntillgÄngarna överhuvudtaget. 

Vad gör Bitcoins sÄ dyrt?

Marknaden bestÀmmer Bitcoin optionernas pris, och det beror pÄ bÄde de inneboende och yttre Bitcoin vÀrde faktorerna.

Intrinsiskt vÀrde: Det inneboende vÀrdet pÄ Bitcoins visar skillnaden mellan lösenpriset och det underliggande Bitcoin kursen, men endast i fallet med optionshÄllarens positiva vÀrde.

Ett option har ett inneboende vĂ€rde nĂ€r optionshĂ„llarna fĂ„r vinst genom att implementera sin option, och det Ă€r dĂ„ alternativet Ă€r “i-pengarna”. Det Ă€r lĂ€ttare att vĂ€rdera ett alternativ “in-the-money” eftersom det inneboende vĂ€rdet redan Ă€r faststĂ€llt.

Extrinsiskt vÀrde: Det yttre vÀrdet eller nollvÀrde betyder nÀr en option inte Àr gynnsamt för köparen, sÄsom volatilitet, lösenpris och tidsvÀrde. Risken förknippad med tidsvolatiliteten och vÀrdet definierar det yttre vÀrdet.

Å andra sidan har alternativet “out-of-the-money” inget inneboende vĂ€rde. DĂ€rför beror priset helt pĂ„ de yttre vĂ€rdefaktorerna.
Premien eller optionens pris Àr precis som en avgift som Bitcoin optionens skapare tar för försÀljningsrisken. Det finns otroligt komplexa vÀrderingsmodeller och ett antal implementerade faktorer för att berÀkna vÀrdet pÄ olika Bitcoinoptioner. DÀrför borde det inte vara nÄgon överraskning att bitcoin som en sÄdan flyktig tillgÄng har ett högt pris.