Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

bitcoin-robot

Bitcoin Robot: Populärt Bland Investerare 2022

Innehållsförteckning

Att utföra trading med en Bitcoin-robot är idag ett väldigt populärt sätt att investera på. Det beror på att man som trader kan välja en robot som man anpassar för sin Bitcoin-investering och som aktivt handlar åt en, utan att själv vara aktiv. Den bästa trading robot som du kan få tag på har potentialen att skapa dig en passiv inkomst på Bitcoin-marknaden, utan att du själv behöver blanda in några känslor eller tuffa beslut.

Många väljer idag att använda en Bitcoin-robot, mestadels för att det är enkelt men också för att det är ett effektivt sätt att trada på. Till skillnad från en person som aktivt öppnar och stänger positioner så jobbar istället en A.I-anpassad Bitcoin-tradingalgoritm på marknaden. Ett exempel är Bitcoin robot Cryptosoft som många svenskar idag väljer som en ”crypto investment robot”.

Om man vill använda en Bitcoin robot seriöst så behöver man enbart riskanpassa den. Det innebär att du själv väljer ditt startkapital och hur mycket risk du är villig att ta i kryptomarknaden. När du väl har anpassat det här så är det bara att luta dig tillbaka och låta BTC-roboten köra igång!

bitcoin robot logotyp
Den klassiska Bitcoin-logotypen!

Automatiskhandel

Sedan BTC blev ett populärt finansiellt instrument att handla med så har fler och fler börjat leta sig till automatisk handel med Bitcoin. Det är inte så konstigt då resultaten talar för sig själv. Redan under detta året så har automatiska handlare gjort tio gånger bättre resultat än manuella handlare. Det kanske inte låter mycket, men om en manuell handlare i snitt vinner 1000 kronor per session, så gör alltså en algoritm per automatik i snitt 10,000 kronor per session.

Att handla Bitcoins automatiskt kan låta som en fantasi, men faktum är att det är verkligare än vad man tror. Vissa mäklare på nätet som inte alls erbjöd detta till sina användare har idag slått om och fokuserar nästan enbart på det. Det har i sin tur gjort att flera algoritmiska handlare börjat produceras och ännu fler förlitar sig idag på att datorer ska hantera människors investeringar. För vem vill egentligen arbeta för pengar, när pengar kan arbeta för en själv?

Bitcoin Autopilot

Att handla Bitcoins på autopilot är ett måste för den passivt lagda som samtidigt vill ha aktiva investeringar. Trots att konceptet är förknippat med hög risk tack vare att det både gäller en kryptovaluta samtidigt som det är en investering, så föredrar många att investera per automatik.

Att sätta igång en autopilot för sin Bitcoin-trading är lika enkelt som det låter. De flesta mäklare har en vanliga slider – från låg till hög risk – som anpassas efter ens egen risknivå. När man sedan aktiverat handlaren så sköter den om dina investerade pengar på samma sätt som ett flygplan flyger utan hjälp av en pilot.

En pilot som sätter igång autopilotssystemet!

Trade Robots

Oavsett vilka trades som din Bitcoin-robot väljer så gör den det utefter tekniska analyser och datapunkter direkt från marknaden, så att din vinstpotential ska vara maximerad. Det häftiga med Bitcoin-robotar som tradar åt en är att de även matas in med fundamental data. Det betyder kort och gott att den även positionerar sig efter nyheter, händelser och marknadssentiment.

Med robot-trades kan dessutom nybörjare och mindre erfarna snabbt komma igång utan några som helst problem. Tack vare nybörjarevänliga gränssnitt som tydligt indikerar öppna som stängda trades, så kan man enkelt följa utvecklingen vid robottrading.

Bitcoin Robot Test

Skulle man känna sig manad att komma igång men inte har kapitalet redo så går det bra att via valfri mäklare skapa ett test-konto för sin BTC-robot. Detta kallas oftast för ett demo-konto och är just ett konto där mäklaren kan demonstrera sin algoritmiska handlare.

När man testar detta så blir man tilldelad låtsaspengar. Det är lite som att spela monopol med falska sedlar – de finns alltså inget ekonomiskt värde i dem. På detta sätt kan man simulera trades på den verkliga marknaden så att man kan känna sig säker när det är dags att investera.

bitcoin robot cryptosoft
bitcoin roboten Prime har blivit enormt populär sedan 2018.

Ett exempel på hur ett testkonto för en Bitcoin-robot kan se ut så är det ofta med en balans på 100,000 USD. Du kan då sätta igång test-roboten genom att ställa in din risknivå. När den sedan är aktiverad så kommer den att sätta igång och handla. Eftersom att pengarna inte är riktiga så får du heller inte behålla några vinster, men rent visuellt så är det som att du handlar på riktigt. Du får därför en bättre humm om hur det fungerar.

Robot Bitcoin Gratis

Att handla med en robot trader för Bitcoin är helt kostnadsfritt. Förr så tog mäklarna en rejält avgift för att använda sig av en, men idag ser det annorlunda ut. Anledningen till det är för att mäklaren oftast tjäna pengar på volym från likviditetsleverantören och därför vill man att så många som möjligt ska välja sin handelsplattform.

Robottrading har blivit vanligare sedan 2020
Robottrading har blivit vanligare sedan 2020.

Robothandel Aktier

Man brukar jämföra Bitcoin-robotar med den typen av robothandel som sker på aktiemarknaden. Egentligen så är inte skillnaden särskilt stor eftersom att båda handlar per automatik. Det största som skiljer en aktierobot mot en BTC-robot är helt enkelt att de handlar på helt olika marknader.

Med en robothandlare för aktier så är tanken att handla så billigt som möjligt och sälja det så dyrt som möjligt. Det är precis så en Bitcoin-robot fungerar, förutom att marknaden normalt sätt svänger något mer. Volatiliteten är nämligen starkare på kryptomarknaden och det är just av den anledningen som folk föredrar automatisk Bitcoin-handlare för robothandel med aktier.

Robothandel har exploderat 2022

Robot Köpa

När en robothandlare köper en tillgång, i det här fallet BTC så gör den det i tron om att köpet ska generera vinst på sikt. Det är egentligen den mest grundläggande principen inom finansiell handel, och det är just av den anledningen som man valt att programmera dessa.

Roboten kan då till exempel ta ett eget beslut om att köpa på kort sikt, där den snabbt säljer av eftersom att den tekniska analysen indikerar att kursen ska röra sig uppåt i rask takt under en kortare period. Den kan också besluta om att öppna en köp-position på lite längre sikt, där den istället bryr sig om de långsiktiga rörelserna, där helheten är betydligt viktigare.

bitcoin robot köpa

Bilden visar en robot som handlar Bitcoins.

Bitcoin Robot Trading

Idag finns det en mängd olika kryptobörser och mäklare som erbjuder trading med Bitcoin-robotar. Det är relativt nytt för svenskar men har under åratal använts hos utländska aktörer. Tack vare den enorma kryptomarknad som Bitcoin besitter så kan idag även svenskar ta del av de stora vinster som man kan göra med Bitcoin-robot trading.

Här nedan kommer några populära mäklare som erbjuder BTC Robot-trading:

Riskvarning Du Kan Förlora Hela Ditt Kapital

Bitcoin Robot App

När man ska handla med en robot specialiserad på Bitcoin-köp så gör man det oftast i en mjukvara som även är anpassad i app-format. Det innebär att du normalt sett kan ställa in, aktivera och följa utvecklingen antingen via dator, surfplatta eller mobiltelefon.

robothandel
Det är vikigt att ha robothandel i din portfölj.

Om den mäklare som man öppnat ett konto hos av någon anledning inte skulle erbjuda Bitcoin-trading via en app så kan man oftast administrera roboten via sin webbläsare i mobiltelefonen. Det kan vara bra av flera anledningar, men främst att man när som helst kan se till så att tradingen är igång och så att man kan se hur mycket kapital man faktiskt har investerat.

Bitcoin Robot Trader

En av de mer populära handelssystemen för Bitcoin-trading är ”Bitcoin Trader”, som numera är en exklusiv klubb för traders som väljer A.I-baserad handel före manuell. Svenska medlemmar har under flera år kammat hem tusentals kronor tack vare deras innovativa programmering som markant effektiviserat trading av Bitcoins för vanliga investerare.

Med en automatisk handlare som ”Bitcoin Trader” slipper man oroa sig för felaktiga beslut. Deras Bitcoin-robot är nämligen tungt inriktad på pricksäkra SL-skydd (Stop Loss) och säkra TP-nivåer (Take Profit) för att man ska ha så bra förutsättningar som möjligt när man handlar.

BIlden visar ”Bitcoin Traders”-registreringssida.

Bästa Bitcoin Robot

När man ska välja en trading robot för Bitcoin så vill man självklart välja den bästa möjliga. Det man däremot måste förstå med den här typen av robottrading är att det inte finns en ultimat som passar alla, utan varje BTC-robot har sin egen algoritmiska formel som man behöver anpassa efter sig själv för att få den så bra som möjligt.

Varje mäklare som erbjuder denna typ av handel har därför ett användargränssnitt som gör att man enkelt kan ställa in följande parametrar:

  • Risknivå (Låg, medel, hög)
  • Hur mycket pengar du vill använda
  • Tider för trading (Aktivitet)
  • Målsättning
bitcoin
Bitcoin har blivit en total framgångssaga sedan 2017.

När man har detta inställt så behöver man aldrig fundera särskilt mycket eller övervaka tradingen själv, utan då räcker det med att man tittar till den då och då. Det beror på att man ställt in den med de inställningar som är bäst för en själv och kan därför anses som den bästa bitcoin roboten för en själv. Vi rekommenderar därför att alla som utför robot trading med Bitcoin anpassar sin algoritm innan man väljer att köra igång.

Bitcoin Robot Sverige

Som svensk kan man i princip använda vilken Bitcoin-robot man vill. Det viktigaste är att den man väljer känns rätt och att den är anpassad efter den riskaptit man önskar. Sedan så är det så klart även viktigt att den på sikt är vinstgivande, men värt att notera är att även svenska Bitcoin-robotar inte vinner hundra procent av alla trades. Faktum är att robotar anpassade för Bitcoin-trading normalt sett förlorar ett stort antal trades, men poängen med en robot-trader är att antal förlustpositioner ska innebära minimal förlust samtidigt som vinsterna ska maximeras.

Bitcoin Prime Robot

En av de lite mer välkända handelsrobotarna för Bitcoin är ”Bitcoin Prime” som flitigt marknadsförts i några år. Det är dessutom en av de första som kom till på marknaden och är därför en av dem som de talats mest om i media.

bitcoin robotar
Bitcoin robotar dominerar marknaden under 2021-2022.

Hos Bitcoin Prime finns det mest nöjda användare, men viktigt att tillägga är att det också finns missnöjda användare. Varför det överhuvudtaget finns ett missnöjde beror till största sannolikhet på okunskap då förhastade beslut ibland kan kosta sitt insatta kapital. Det är därför viktigt att man i samråd med sin kontaktperson på sin valda mäklare ställer in Bitcoin Primes algoritmiska parametrar innan man kör igång.

Med deras högteknologiska robot för Bitcoin-trading så erbjuder Prime även trading med eller mot annan kryptovaluta. Du kan t.ex handla BTC/ETH, BTC/XRP och BTC/LTC på en och samma gång. Det är också det som är charmen med att använda sig av en robottrader, eftersom att du kan vara aktiv på flera ställen som en vanlig människa skulle ha svårt med.

På bilden ser man registreringssidan för Bitcoin Prime.

Bitcoin Future Robot

En annan tung lirare på Bitcoin-robot marknaden är den packeterade artificiella intelligensen ”Bitcoin Future”, som tidigt slog igenom med sin höga utdelning till användarna. På sin hemsida säger man att sina medlemmar enbart arbetar från sin laptop och att de gemensamt reser runt i världen. Det kan låta en aning överdrivet, men just den delen att man kan arbeta från sin laptop eller mobiltelefon är en faktisk fördel med Bitcoin-robotar som Bitcoin Future erbjuder.

Bilden visar registreringssidan för ”Bitcoin Future”.

Kapital Riskvarning Du Kan Förlora

Vanliga Frågor och Svar

Vilka fiatvalutor stöds av kryptohandelsrobotar?

I dagsläget så är det vanligaste att robotarna handlar mot amerikansk dollar (USD). Är du däremot svensk och handlar via en svensk mäklare, så finns ibland även möjligheten att handla mot den svenska kronan (SEK).

Kan en kryptohandelsbot fungera med flera olika börser/mäklare?

Det finns vissa algoritmiska kryptohandlare som är anpassningsbara, men normalt sett så har man t.ex en Bitcoin-robot för BTC-trading, och en Ethereum-robot anpassad för ETH-trading. Däremot finns det vissa mäklare som tillåter att man kopplar ihop API till sin handelsrobot för krypto.

Hur mycket pengar kan man tjäna med en Bitcoin-robot?

Det beror helt och hållet på hur mycket man är villig att riskera. Eftersom att större risk också kan innebära mer i vinster så kan man göra allt ifrån hundralappar till tusenlappar.

Hur kan man tjäna pengar med en Bitcoin-robot?

Eftersom att kryptovalutamarknaden är enorm och Bitcoins marknad tar upp den största procenten, så är det inte konstigt att en stor del av dess användare tjänar pengar regelbundet. Eftersom att en robot är algoritmbaserad så skrapar den egentligen bara på ytan och påverkar inte marknaden i sin helhet.

Är det lagligt med en Bitcoin-robot?

Det finns inget olagligt med att använda sig av en handlare fokuserad på Bitcoin, eftersom att den gör exakt samma sak som en vanlig handlare, förutom att den själv tar beslut. Det finns alltså inget olagligt i dess teknik och fungerar hos dem flesta mäklare.

Är Bitcoin-robot trading säkert?

Det är relativt säkert eftersom att användning av en anses som experthjälp. För att försäkra sig om positioner ska hålla sig öppna så behöver man se till att det finns tillräckligt med marginal på kontot. Ju mer pengar man har satt in, desto högre marginal har man i relation till öppna positioner.

Måste man ha en Bitcoin-robot?

Det är självklart inget krav på att använda en Bitcoin-robot, men många anser idag att det är en fördel. Dessutom är Bitcoin-trading svårt överlag så är man en nybörjare så underlättar det helt klart. En dator gör dessutom betydligt färre misstag än vad en människa gör.

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro