Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

Bitcoin Valuta

Bitcoin Valuta: Bitcoin och Kryptovalutor

Innehållsförteckning

Att använda Bitcoin valuta är idag väldigt sällsynt om man jämför med användning av vanlig fiatvaluta. Ett land som däremot erkänt Bitcoin som en valuta är El Salvador, närmare bestämt den 7 September 2021 då den så kallade ”Bitcoin-laget” trädde i kraft. Det är ett av de få länder som man kan anse vara ett Bitcoin valuta land, där majoriteten idag plockar ut sin lön i världens största kryptovaluta samt handlar i livsmedelsbutiker med den.

Den största anledningen till att ett land som El Salvador erkänner Bitcoin som sin primära valuta är just för att penningöverföringar mot övriga länder har alldeles för dyra avgifter. Att istället använda Bitcoin som transaktionsmedel skulle därför minska detta markant. Även mining har en laglig status i landet där man försöker att hitta naturliga källor som t.ex vulkaner för att producera energi till mining-riggar.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en digital valuta, mer känt som en kryptovaluta som primärt används som ett sätt att förvara pengar i. Man brukar jämföra det med guld, eftersom att många just handlar guld för att förvara värde. På samma sätt förvarar man värde i Bitcoin, fast istället för att göra de fysiskt så gör man det digitalt.

Bitcoins legala status ser olika ut beroende på vilket land man befinner sig i. Det beror på att alla länder har en egen rättsliga ram, men överlag så är användningen av Bitcoin lagligt i de flesta länder.

Värdet på Bitcoin

Det värde som man sätter på Bitcoin kurs beror till största del på efterfrågan och tillgång, men det finns också andra faktorer som påverkar det. Ett exempel är en positiv marknad där fler privatpersoner köper BTC medan fler företag börjar acceptera de som betalmetod. Ett sådant marknadssentiment skulle innebära en värdeökning där priset på denna tillgång stiger.

Om Bitcoin-marknaden istället skulle vara negativt inställd, dvs. fler börjar sälja av sin tillgång och länder runt om i världen skulle börja förbjuda detta, så skulle istället en värdeminskning ske. Allt detta sker hela tiden just nu runt om i världen, fast mer eller mindre och det är bland annat därför som man ser att priskursen rör sig upp och ned.

Priset på Bitcoin

Att köpa Bitcoin kostar och exakt vad det kostar beror helt och hållet på vad man har tänkt betala med. För att underlätta förståelsen av priskostnaden internationellt så kollar man hur mycket BTC man får för 1 amerikans dollar. Det är därför man normalt sett tradar BTC/USD på diverse kryptobörser och tradingplattformar.

Även konkurrens kan påverka priset på Bitcoin och faktum är att det har en ganska så stor betydelse. I dagsläget finns det tusentals med kryptovalutor och hittils har det inte dykt upp någon som dominerat den. Ju fler kryptovalutor som dyker upp, desto större är dock möjligheten att en bättre kryptovaluta börjar att existera och kan därför påverka priskursen på Bitcoin negativt.

Hur fungerar Bitcoin och andra kryptovalutor?

Precis som att man via ett bankkonto kan förvara fiatvalutor digitalt så förvaras även kryptovalutor som Bitcoin digitalt. Skillnaden är att en kryptovaluta är skapad med kryptografi och anses vara ett säkrare alternativ. Dessutom så behöver användaren själv agera bank istället för att förlita sig på en, då majoriteten av kryptovalutorna är decentraliserade.

Användning av Bitcoin och andra kryptovalutor sker i teorin precis som när man använder pengar på ett bankkonto. Man kan både skicka och ta emot krypto samtidigt som man kan hantera och analysera sina tillgångar i ett konto på datorn eller mobilen.

Vanliga Frågor och Svar

Behöver jag köpa en hel enhet av valutan?

Om man enbart behöver handla något med Bitcoin som betalsätt som kostar mindre än en hel Bitcoin, så behöver man inte köpa hela enheten. Man kan köpa delar av den istället som kallas för Satoshis (Sats) och är uppdelad i 8 stycken decimaler. En sat är alltså 0.00000001 BTC.

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro