Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

bitcoin vs ethereum

Bitcoin vs Ethereum – Vilken är en bättre investering 2022?

Innehållsförteckning

När det gäller investeringar i kryptovalutor finns det två tydliga föregångare – Bitcoin och Ethereum.

Men vilken är den bättre investeringen?
Låt oss ta en titt på de båda kryptovalutorna och se vilken som kommer ut på topp.

Bitcoin vs Ethereum – slaget om kryptovalutorna

Bitcoin var först på marknaden och är fortfarande den mest kända kryptovalutan. Den ses ofta som ett digitalt guld, ett värdeförråd som kommer att fortsätta att öka i värde med tiden. Ethereum, å andra sidan, är en plattform som gör det möjligt för utvecklare att bygga decentraliserade tillämpningar (DAPPS). Även om ETH också används som en värdeförvaring har den andra funktioner och fler potentiella användningsområden än Bitcoin.

Det finns tre huvudsakliga skäl till varför investerare bör köpa Ethereum idag

  1. Ethereum 2.0-uppgraderingen kommer snart
  2. Decentraliserade finansieringsprotokollet (DeFI) exploderar just nu
  3. Massanvändning av tilläpningslösningar som byggs på ETHs smart kontrakt protokoll ökar.
  4. Fortsatt intresse från institutionella investerare

Finansiella institutioner som Goldman Sachs, JP Morgan och Bridgewater Associates har redan lagt sig på första steget mot massinvestering i ETH, genom att inkludera det i sina olika forskningsrapporter om kryptovalutor 2020-2021. Ovanstående rapporter visar hur den totala marketcap för alla kryptovalutor som används inom DeFi -sektorn kan nå 1 biljon dollar inom de närmaste 12-18 månaderna. Detta skulle ge ETH en marknadsandel på 15%. Goldmans rapport anger dock att ETH kan svänga mellan 1800 och 5000 dollar innan denna marknadsandel uppnås (och kan eventuellt överskridas)

Bitcoin vs Ethereum vad tror vi?

Allting pekar mot en ljus framtid för kryptovalutor överlag, och speciellt för ETH. Flera faktorer indikerar på en massiv uppsvingning inom DeFi-sektorn, samtidigt som allmänhetens intresse för Bitcoin fortsätter att öka sett till 2017. Under 2021/2022 kom en mindre nedgång för dem flesta kryptovalutor men det var inte så konstigt med tanke på att det skapades en enorm summa dollar i världen och världens valutor egentligen urvattnades.

Ethereums är bättre för kreativitet än Bitcoin

Bitcoin skapades 2009 som ett elektroniskt kontantsystem för peer-to-peer-handel. Det är den första decentraliserade kryptovalutan och den mest kända. Bitcoin använder en proof-of-work konsensusalgoritm och har ett begränsat utbud på 21 miljoner BTC. Ethereum skapades 2015 och är en decentraliserad plattform som kör smarta kontrakt. Ethereum använder en proof-of-stake konsensusalgoritm, och den har ingen begränsning av tillgången på ETH.

Den största skillnaden mellan Bitcoin vs Ethereum är deras syfte. Bitcoin utformades som en digital valuta, medan Ethereum utformades som en plattform för att köra decentraliserade applikationer. Båda kryptovalutorna kan dock användas för betalningar.

Ethereum har många fördelar jämfört med Bitcoin. Först och främst gör Ethereums teknik för smarta kontrakt det möjligt att skapa decentraliserade tillämpningar. Dessa applikationer kan köras på Ethereums blockkedja och kontrolleras inte av någon central myndighet. Detta innebär att de är säkrare och mer transparenta än traditionella appar. För det andra är Ethereum snabbare än Bitcoin. Transaktioner på Ethereum-nätverket tar några sekunder att bekräfta, medan transaktioner på Bitcoin-nätverket kan ta upp till en timme att bekräfta. Slutligen har Ethereum ett mycket större utbud än Bitcoin. Detta innebär att den är mer inflationsresistent och sannolikt kommer att öka i värde med tiden.

Sammanfattningsvis anser vi att Ethereum är överlägset Bitcoin speciellt i en duell mellan bitcoin vs ethereum både tekniskt och fundamentalt. ETH är en bättre plattform för utvecklare och erbjuder mer potentiell uppgång för investerare. Om du vill investera i kryptovalutor anser vi att ETH är det bästa valet. Tack för att du läste!

Håller du med om vår bedömning? Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

Om du är intresserad av att lära dig mer om Bitcoin vs ethereum kan du kolla in vår nybörjarguide: länk.

Steg 1: Öppna Ditt Konto Och Sätt In Pengar

Det tar bara ett par minuter att komma igång med Ta Algo. Man måste först fylla i sin personliga information så som namn, telefonnummer och mejladdress. Man skapar även ett lösenord till sin inloggning. När man är klar klickar man på ”Registrera”-knappen och blir slussad till sin handelsplattform.

Väl där är det dags att sätta in pengar. Detta gör man bäst med följande alternativ:

  • Kortbetalning
  • Banköverföring

Steg 2: Vänta På Att Din Account Manager Hör Av Sig

Du får inom 24 timmar ett samtal från din account manager som kommer att hjälpa dig anpassa din handelsrobot. Tänk på att systemet mer eller mindre är automatiskt och att du enbart behöver kolla till den då och då. Du behöver alltså inte ta några beslut själv.

Vi hoppas att du får en bra upplevelse och att du göra de vinster som du önskar!

Så här enkelt handlar du med robothandel

  1. Klicka på knappen nedan.
  2. Fyll i din information i formuläret.
Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro