DeFi Boom: A Recept For Disaster – Plutus CEO – Spotlight – Altcoin Buzz

DeFi Boom: A Recept For Disaster – Plutus CEO – Spotlight – Altcoin Buzz

[ad_1]

2020 har kallats året för decentraliserad finansiering (DeFi). Under Q3 2020 registrerade DeFi-utrymmet en massiv ökning av transaktionsvolymen med 1000%. Medan det var en kort nedgång i oktober, får DeFi-utrymmet återigen grepp.

Danial Daychopan, VD för Plutus, har publicerad hans tankar om den nuvarande DeFi-bommen, allt i ett försök att förstå den ökade DeFi-transaktionen. Enligt honom, även om DeFi-bommen är en imponerande bedrift, kan det också betyda problem.

Är vi bra historiestudenter?

Med tanke på den nuvarande DeFi-bommen påminner den ganska om tidigare händelser i blockchain och crypto-rymden. Enligt Daychopan är Bitcoin fortfarande den första illustrationen av Decentralized Finance någonsin. Den första arbetsmodellen för DeFi-rymden var dock Ethereum och Counterpart redan 2014/2015. Båda plattformarna kan noggrant kallas helt decentraliserade och också en smart kontraktsplattform. DeFi-protokoll verkar idag ge samma löften som båda plattformarna vid starten. Till skillnad från DeFi-protokoll idag var Counterpart dock helt självfinansierat.

Många tankeskolor har kallat DeFi-protokoll som nästa stora sak, men kan de bryta sig in i mainstream? Det är viktigt att notera det trots sin högsta transaktionsvolym på 1000% under tredje kvartalet 2020 utgjorde hela DEX-området endast cirka 1,24% av den totala spotmarknadshandeln.

DeFi Space fortfarande i sin linda

På tal om detta påpekar Daychopan att all ny teknik börjar samma – klumpig, långsam och dyr. DeFi-utrymmet är enligt honom inte annorlunda. Att förvänta sig att DeFi-utrymmet ska uppnå mainstream-adoption är för närvarande fortfarande ett långt samtal. Han tillade att det behövs tid för att uppnå större användningsfall för vilka DeFi-protokoll är avsedda.

Efter analyser från erfarna blockchain-utvecklare på viktiga DeFi-områden som token-distribution, tvärkedjebetalningar etc. är det helt uppenbart att inkludering av DeFi-idéer i redan befintliga företag fortfarande är långsökt. Enligt Daychopan beror detta huvudsakligen på ”teknikens barndom och dess säkerhetsrisker när de skalas till en massmarknad.”

Dessa brister har lämnat DeFi utrymme öppet för hack och alla typer av bedrägerier, som DAO-hacket på 150 miljoner dollar 2016. Det senaste DeFi-hacket inkluderar Harvest Farm och BZX DeFi-protokollet.

För att övervinna detta måste denna snabbt stigande sfär genomgå steg för steg-utveckling. Daychopan påpekade dessutom att det i sitt nuvarande tillstånd endast kan fungera säkert som ett verktyg för transaktionsverifiering.

Intressant, på grund av den myriad av forskning som utförts, Plutus.it har lanserat världens första envägsbörs någonsin. Plattformen möjliggör enkla kryptoköp med fiat utan behov av tredjepartsplattformar. Trots denna anmärkningsvärda uppfinning är plattformen fortfarande en stark förespråkare för KISS (Keep It Simple Stupid).

Komplexa DeFi-användningsfall är katastrof väntar på att hända

Enligt Daychopan är det ett “recept för katastrof” att sikta DeFi-användningsfall utöver transaktionsverifiering.

Han framhöll dessutom flera skäl för att säkerhetskopiera dessa påståenden. De inkluderar:

  • Svårighetsgrad att skala – Detta kommer att bli tydligare när fler aktiva användare går med i protokollet.
  • Regulatoriska begränsningar – Eftersom protokollet får dragkraft är det säkerligen flera regleringsbegränsningar.
  • Bedrägerier och hackar – På grund av DeFi-utrymmets barndom är DeFi-protokoll i grunden fortfarande beroende av hackare och bedragare. Detta kommer dock att förändras när mer innovativa genombrott inom säkerhetsområdet uppnås.

Medan DeFi-utrymmet verkligen är en innovativ sfär, måste protokoll vara realistiska. Att ta hänsyn till fakta innan du fattar ett beslut är också ett viktigt steg för investerare. DeFi-utrymmet, enligt Daychopan, drivs endast av FOMO. Det är viktigt för investerare att hålla sig jämna.

Vad du ska se upp för i Defi-protokoll

Innan du investerar dina tillgångar i DeFi-rymden är det viktigt att ställa följande frågor.

  • Löser detta projekts föreslagna lösning ett behov?
  • Är projektet säkert? Kan den motstå attacker och är den skalbar?
  • Vilka är dess största användare? Och till sist,
  • Varför behöver de detta protokoll?

När du besvarar denna fråga kommer du att upptäcka att de flesta DeFi-protokoll fortfarande är långt ifrån att uppnå vanlig användning.

Intressant nog, Plutus nyligen lanserades 15% rabatt på alla iPhone 12-köp.

Ta reda på mer om DeFi Boom 2020 och dess inverkan på hela kryptorummet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

[ad_2]

Source link

bitcoin investor