Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

investera i bitcoin

Investera i Bitcoin och kryptovalutor 2022

Innehållsförteckning

Borde man investera i Bitcoin när kryptovalutor och börsen rasar samtidigt, var det inte en hedge mot inflation som många försökte sälja in?

Under 2022 kan Bitcoin vara den bästa investeringen du kan göra, småsparare flyr när kryptovalutorna rasar medans jättarna köper på sig ytterligare fler Bitcoins. ordspråket lyder köp när andra säljer i panik, och det ligger något i det. Gör dig själv en tjänst och investera i bitcoin 2022.
När jag nämner investeringar i bitcoin menar jag inte investera i bitcoin avanza certifikat eller något annat form av derivat, jag menar heller inte att hålla era bitcoin på en exchange utan håll dem säkert i en hårdvaruplånbok.

Bitcoins volatilitet

För oss som är vana vid Bitcoins volatilitet och altcoins extreme volatilitetradius är detta inget nytt. Vi vet att halveringen står bakom hörnet om 1-2 år och att priset återigen kommer att explodera.

Förra gången vi var här i denna cykel låg priset på Bitcoin 3800kr idag ligger det på häpnadsväckande 32000kr vi kan kanske se en nedgång till 24000kr eller lägre, men köper man nu finnns det en god chans till 6-8x pengarna året efter halveringen. Det är nu läge att köpa bitcoin då du köper den på REA.

Investeringsmönstret på Bitcoin historiskt:

 • Ett par månader innan halveringen brukar marknaden prisa in sig, Bitcoin stiger i värde.
 • Inom ett år efter halveringen sticker Bitcoin som en raket och tar med sig resten av kryptovalutorna.
 • När Bitcoin når sin topp brukar kapital diversifieras från Bitcoin till dem tio största kryptovalutorna efter Bitcoin.
 • Efter att Ethereum och resterande kryptovalutor peakar diversifieras kapitalet från dem till såkallade Alt-coins.
 • När Altcoins och Defi har peakat går vi in i bear market som vi ligger i tills nästa halvering.

Dem intelligenta investerarna väntar till att vi gått in i bearmarket och säljer av sitt kapital innan altcoin season. På frågan kommer bitcoin gå upp 2022 är svaret med stor sannolikhet, nej den kan till och med sjunka mer. Poängen är att förstå ovanstående punktlista när du skall investera i Bitcoin.

Vad är Bitcoin

Bitcoin grundades som en revolution mot den stora bankkraschen 2008, man var trött på den enorma manipulationen av centralbanker och politiker. Man insåg att människans suktande efter makt och rikedom aldrig skulle kunna kväsas så länge en människa var ansvarig för kontrollen.

Därför skapades Bitcoin och blockkedjetekniken av en person som går under synonymen Satoshi Nakamoto. Ingen vet vem grundaren är och han har inte rört sina bitcoins sedan han försvann.

Du behöver inte investera i en hel Bitcoin

När marknaden ligger i bear market och tyvärr även resten av världsekonomin går in i lågkonjunktur kanske man inte har råd att köpa en hel Bitcoin men fråga dig själv ”kan man köpa en halv bitcoin” vad har jag råd att avvara till nästa bull run.

Det finns flera gratis kurser hos oss exempelvis bitcoin för nybörjare och bitcoin med robotrådgivare som man kan läsa gratis. När du har lite mer kunskap om Bitcoin är det enklare att ta ett livsavgörande beslut som det ofta är när det kommer till just investeringar.

Vad behöver du för att investera i Bitcoin?

För att investera i Bitcoin behöver du ett par basala saker.

 1. En bitcoinplånbok
  Innan du köper Bitcoin behöver du en plånbok att förvara dessa i, det finns många olika plånböcker men för dig som är seriös med Bitcoin är det Ledger eller Bitcoin core som gäller. Använder du bitcoin core får du även bestämma dina egna avgifter genom att hosta din egen Bitcoin node i blockkedjan.
 2. En Bitcoinadress
  När du nu har en Bitcoinplånbok är det dags att generera en bitcoinadress, detta görs ofta automatiskt i dem nyare plånböckerna.
 3. En växlare eller kryptobörs
  När du har båda ovanstående saker är det dags att köpa Bitcoins, detta görs enklast via en kryptobörs som exempelvis btcx. När du köpt dina Bitcoins kan du skicka dem till din Bitcoinadress.
 4. En Bitcoin robot
  Gör inte misstaget att bara låta dina Bitcoin ligga och samla damm, få dem att växa istället genom att använda en Bitcoin robot. När bull market väl drar igång har du fler bitcoins än vad du startade med som ökar i värde.


Hur lite av en bitcoin kan jag köpa?

När du skall investera i bitcoin kan du köpa en så liten fraktion som ner till 8 decimaler i siffror blir detta 0.00000001 BTC. Priset för vad det kommer kosta dig kan du enkelt få fram genom att ta dagspriset gånger samma typ av decimal.


Vad är fördelen med att använda denna strategi – Cryptosoft

När du väl valt en Bitcoin robot exempelvis cryptosoft står dina valutor utanför staten och bankernas kontroll, dem kan därför vara negativa till dina investeringar, det är trots allt deras leverbröd med dina surt förvärvade slantar.

Du kör enkelt igång din kryptobot som tar och öppnar positioner dagligen men även nattetid, allt sköts via internet och du behöver inte oroa dig för att stänga av datorn, då det sköts via en server.

Vinsterna hämtas hem automatiskt och förlusterna förminskas genom aktiv riskhantering av ditt kapital.

När du investerar i Bitcoin via Cryptosoft behöver du inte oroa dig att ditt kapital direktrapporteras till skatteverket som vill åt dina surt förvärvade vinster. Det är upp till dig att rapportera skatten själv och det är kapitalskatt på vinster av kryptovalutor.

Om man är finurlig laddar man på ett Visa-kort från Binance med sina vinster och handlar i butik med det kortet.

För att börja din resa mot finansiell frihet så skapa dig ett Cryptosoft konto för att investera i Bitcoin:

Steg 1: Öppna Ditt Konto Och Sätt In Pengar

Det tar bara ett par minuter att komma igång med Ta Algo. Man måste först fylla i sin personliga information så som namn, telefonnummer och mejladdress. Man skapar även ett lösenord till sin inloggning. När man är klar klickar man på ”Registrera”-knappen och blir slussad till sin handelsplattform.

Väl där är det dags att sätta in pengar. Detta gör man bäst med följande alternativ:

 • Kortbetalning
 • Banköverföring

Steg 2: Vänta På Att Din Account Manager Hör Av Sig

Du får inom 24 timmar ett samtal från din account manager som kommer att hjälpa dig anpassa din handelsrobot. Tänk på att systemet mer eller mindre är automatiskt och att du enbart behöver kolla till den då och då. Du behöver alltså inte ta några beslut själv.

Vi hoppas att du får en bra upplevelse och att du göra de vinster som du önskar!

Så här enkelt handlar du med robothandel

 1. Klicka på knappen nedan.
 2. Fyll i din information i formuläret.

Hur säkert är det att investera i bitcoin?

Det ärmycket säkert att investera i Bitcoin i dagsläget, marknaden har mognat och det är ungefär lika tryggt som att investera i aktier och fonder. Det som skiljer från aktier och fonder är hur snabbt marknaden kan rusa och falla men för dig som älskar trading är det fantastiskt.

Hur mycket kostar det att investera i bitcoin?

Det kostar inte mycket alls, det du betalar är växlingsavgiften till kryptobörsen och likaså när du säljer din bitcoin för fiatvalutor. På dem flesta kryptobörser är beloppet i procent under en halv procent av din investering.

Hur kan man köpa bitcoin?

Det enklast sättet är att använda en registrerad exchange en såkallad kryptobörs. I Sverige har vi kryptobörsar som Trijo, BTCSWE, BTCX och Safello där du kan handla med Swish.

Hur handlar jag kryptovalutor på enklaste sätt?

Det absolut enklaste sättet är att använda BTCX Snabbköpsfunktion det som krävs är att du har bankid och Swish samt en bitcoinplånbok.

Den bästa mäklaren för dig som skall investera i Bitcoin

För att investera i bitcoin och skapa dig en tillväxtportfölj av kryptovalutor behöver du en mycket pålitlig mäklare. I skandinavien och Sverige finns det flertalet duktiga kryptobörsar men dem tar dig bara halvvägs.
Du behöver en bitcoinmäklare som Ymer.exchange, en mäklare där du kan utföra robothandel, och se till att dina bitcoins inte samlar damm. Som man säger ”Put your bitcoin to work” sätt dem i arbete låt dem inte bara ligga och ätas upp av inflationen.

Ymer Exchange är en Dansk exchange som är specialiserad på robothandel inom just kryptovalutor. Som vi alla vet så gillar vi Svenskar att investera Svenskt men ibland är Dansken bättre och man får nöja sig med att dem är bra på något annat än Pölse ibland.

Ymer.Exchange – Automatiska investeringar i Bitcoin

När du valt att skapa ett konto via Ymer får du ett mail från efterfrågar dig att utföra din KYC, det är normalt i utlandet att skicka in en faktura och ett passfoto för att bevisa att man är den man säger.
Vi är bortskämda med det i Sverige då vi har Bankid till allt.

Skapa konto för att investera i Bitcoin hos Ymer

När du skapat ditt konto och verifierat din identitet får du tillgång till robothandel för att du med ett knapptryck skall kunna investera i Bitcoin.

Övervaka din investering i Bitcoin i Ymers Gränssnitt

Genom ymers tidslösa gränssnitt kan du simpelt övervaka dina investeringar och på ett knappklick hämta hem vinsterna eller begränsa förlusterna. Tänk på att även om du använder automatisk handel såkallad robottrading så är det alltid bra att hålla ett vakande öga över sina positioner, precis som om du investerade i aktier.

Investering i Bitcoin på autopilot

Låt roboten handla åt dig på autopilot och diversfiera din portfölj och sköta riskhanteringen åt dig, gå enbart in och avbryt en robot om du anser att den förlorar alldeles för mycket av din portfölj. Tänk på att det kan vara i robotens strategi att ta vissa val som du anser ologiska & om du avbryter den kan du störa dess strategi.

När du låter roboten handla kommer du se dina bitcoin växa i din portfölj, ibland gör den förlust men det är fullt normalt när du investerar med förlustdagar. I världen av kryptovalutor kan dock förlustdagar kännas väldigt tunga då det kan handla om tiotals procent, fördelen är att när den även gör vinst är det ungefär lika mycket eller mer.

Hur kan mitt företag investera i bitcoin

För att ditt företag skall ha möjlighet att investera i Bitcoin krävs samma typ av verktyg som för en privatperson, du behöver en plånbok och kapital att investera.

Bitcoin kan dessutom ses som en god framtida investering för vinsten när du köper Bitcoin som ett bolag kan det vara värt att tänka till lite extra för hur du skall köpa dina tokens. Local bitcoins erbjuder att du kan köpa direkt av privatpersoner med:

 • Swish
 • BankID
 • Banköverföring
 • SEPA
 • Kortbetalning

Localbitcoins är mer som en gammaldags marknadsplats för att investera i Bitcoins, lite som blocket.
Det viktiga du bör tänka på när du som företagare investerar i Bitcoin på localbitcoins är att du köper av en beryktad person som inte vill förlora sin status som tagit år att tjäna in som säljare.

Tänk på att deklarera dina kryptovalutor då det är kapitalbeskattning på Kryptovalutors vinster när du tar ut dem. Har du däremot ej tagit ut dina kryptovalutor behöver du inte oroa dig för beskattning av bolagets medel då dem inte klassificeras som valutor enligt lagen.

Du betalar enbart företagsskatt på Bitcoin när du växlar dem till FIAT och hur du gör det är upp till dig.

Investera i bitcoin mining med bolagskontot

Hur beskattas mining av kryptovaluta?

Om du som bolag har fått in intäkter från Bitcoin-mining eller andra former av tillgångar skall du betala skatt på dessa, det är normal kapitalskatt för bolag vilket drar dig i den normala skattesattsen.

Finns det något bra vis att undvika att betala skatt för bolagets kapital som man investerar i Bitcoin?

Det finns flera sätt att undvika skatt på bitcoin det bästa sättet är att inte ta ut dem i FIAT valutor då du slipper att betala skatt på ditt undanstoppade kapital. Med tanke på att du även köpt produkter för dina Bitcoins är dem heller inte tillgängliga för skatteverket att beskatta som vinst för bolaget då det varit utgående utgifter som du kan skriva av.

Vad säger experterna om att investera i Bitcoin certifikat?

Både börser som Avanza och Nordnet bank har valt att ställa ut certifkat på Bitcoin, det är smidigt för deras egen kundbas som kan välja att spekulera på Bitcoin. Ett bitcoin certifikat handlas på den underliggande tillgången Bitcoin.

Men frågan är, vem ställer ut den underliggande tillgångens pris?

Bitcoin har olika priser baserat på olika exchanges och du har även möjlighet att tjäna på mellanskillnaden mellan en exchange och en annan, det reser frågan, vart får Avanza och Nordnet priset ifrån?

Det visar sig att dem som ställer ut priset till kund är ovetande eller medvetande att dem som ger priset till banken XBT inte baseras sitt pris på det lägsta Bitcoin-priset utan ger kunderna ett snitt. När du inte vet om vad du handlar och varför marknaden rör sig är det svårt att ta ett korrekt beslut säger Daniel Tomic valutaexpert från TA gruppen.

Bankerna köper in ett pris från en tracker som heter XBT provider som sedan drar ett snitt i priset vilket inte ger dig som trader en fördelaktig prisbild med tanke på att priset kan skilja sig flera tusenlappar baserat på vart du handlar.

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro