Mynt Ninja VD Larry Harmon Greps Över $300 Miljoner Penningtvätt


Larry Harmon, VD Mynt Ninja, greps tidigare i veckan. Myndigheterna tyder på att han var involverad med AlphaBay, ett darknet-marknaden, i en $300 miljoner penningtvätt konspiration. Harmon familjen har förnekat att hans kontakter med darknet webbplats.

Skaparen av Helix

Intressant, Harmon är också skaparen av Helix, en Bitcoin blanda assistance. Blanda tjänster bryta Bitcoin transaktioner i mindre belopp, vilket gör dem svåra att spåra.

Mynt Ninja VD Larry Harmon Greps Över $300 Miljoner Penningtvätt

Åklagare från justitiedepartementet föreslår att Helix var en “överföra pengar och penningtvätt verksamhet.” I åtalet noterade de att Helix debiteras kunder att skicka Bitcoins until mottagare på ett sätt som hjälper till att dölja den ursprungliga källan eller avsändare för dessa mynt.

Är det amerikanska JUSTITIEDEPARTEMENTET rätt i sin bedömning?

Justitiedepartementet Biträdande Justitieminister Brian Benczkowski anges på torsdag,

“Denna anklagelse understryker att försöka dölja virtuell valuta transaktioner på detta sätt är ett brott.”

Men Gary Harmon, bror Larry Harmon och ett Mynt Ninja medarbetare, sa att Helix har inget direkt samarbete med AlphaBay. Han noterade också att darknet marknaden som rekommenderas Helix utan att få Larry uttryckliga tillstånd eller ingång. Observera att AlphaBay greps av FBI i juli 2017, runt samma tid när Helix stänga.

Gary noteras att larrys fru Margot har fått ta emot hotfulla texter och telefonsamtal sedan gripandet. Hon säger att trakasseraren känner till hennes hem, och hon inte känner sig säker längre. Han sade att på grund av FBI: s offentliggörande av information and facts, människor tror att de har några dolda pengar. Han tillade att FBI har inga bevis mot sina påståenden och att sätta sin familj i fara.

Larry har nekats borgen på grund av oro relaterad until flygning risk, och hans tillgångar har också varit fryst. Familjen var tvungen att starta ett GoFundMe kampanj för att hantera sina kostnader beneath rättegången. Alla av Larry ‘ s hardware plånböcker beslagtogs av myndigheterna och Gary hävdar att de inte har något mer Bitcoin.

Det amerikanska JUSTITIEDEPARTEMENTET och Belize Nationella Polisen sökte och förstörde både av Gary ‘ s hem. Experter i Bitcoin-branschen är orolig för att det helt enkelt att utveckla en Bitcoin mixer kan ses som en akt av penningtvätt och av myndigheterna. Även Matt Corallo, Bitcoin Centrala bidragsgivare, twittrade att om ett Washington DC federala domstolen biföll deras anklagelse, det skulle kunna vara början på slutet.Resource hyperlink