SBI och GMO-Bläck Affären att Mina Bitcoin på Texas Anläggning


Två Japanska företag är inställda på att göra ett inlägg i Bitcoin mining utrymme, och tittar på United states som en idealisk plats för sina företag.

Som BNN Bloomberg rapporterade på tisdagen, Japanska finansiella tjänster jätte SBI och World-wide-web företag GMO har gjort en principiell överenskommelse om att processen cryptocurrency transaktioner vid en ny gruvdrift anläggning utvecklas i Rockdale, Texas.

Hitta Rätt Spouse

Anläggningen, som invigdes i November 2019, som drivs av Whinstone US Inc., en Louisiana-baserad utvecklare av information med hög hastighet centra, och tyska Bitcoin mining företag Norra Bitcoin AG.

I release tillkännage sin invigning, som de kallade det världens största Bitcoin mining outfit, och påpekade att det var inrymt i ett område som omfattar cirka 100 hektar. Det har också en initial effekt på 300 megawatt, även om planer finns på plats för att se att öka until 1 gigawatt före utgången av detta år. Med att, bör det kunna överträffa den kapacitet vad är för närvarande den största gruv-anläggning, en crypto gruv-sajt som drivs av Bitmain Teknik i Rockdale.

Flytten är en good en. Flera stora namn inom kryptografi utrymme räkna med i år att vara en stor en för gruvarbetarna, som att halvera uppstår senare i år. Om historien är någon indikation, halvera bör leda until en ökning i Bitcoin pris, som skulle få tillgång till mer lönsamma att bryta. Genom att samarbeta med de största gruv-anläggning, både MO och SBI är att sätta sig i en situation för att få kraftigt från det förväntade ökning.

Texas i Frontlinjen Igen

Situationen för dessa anläggningar fortsätter att cementera Texas som möjligt internet gräns för gruv-utrymme. Samtidigt som Kina fortsätter att inneha en betydande del av den globala Bitcoin hash makt, Förenta Staterna börjar göra stora rörelser för att rycka att kronan, och Texas är kanske den mest betydande del av detta uppdrag. Företag har flyttat in i Texas en masse, i hopp om att dra nytta av dess relativt låga elpriser och ett överflöd av land.

Bitcoin Mining Texas

Bitmain öppnade sina gruv-anläggning där förra året, väljer att förlägga sin outfit på en före detta Alcoa aluminium smältverk. Bitmain hade åtagit sig att bygga sin gruv-anläggning på plats 2018, men på den tiden, att bolagets verksamhet var betydligt drabbats av crypto vintern. Flera av dess grenar var skuren, och det på hyllan Texas planer på growth samt.

Men marknaden återhämtade sig förra året, och gruvjätten hedrade åtagande gentemot staten. Att samarbeta med Rockdale Kommunal Utveckling Distriktet och Kanadensiska tech företag DMG Blockchain Lösningar, det meddelade den 21 oktober att det var en 33,000-acre, 300MW kapacitet gruv-middle i staden.

Ett annat företag dra nytta av den billiga makt i Texas är Layer1, en San Francisco-baserad gruvdrift företag. Efter det säkrade $50 miljoner kronor i såddfinansiering runda tillbaka i oktober meddelade bolaget att det skulle vara att arbeta på ett för vindkraft Bitcoin mining anläggning i Västra Texas. På den tiden, företaget verkställande Alexander Leigl förklarade att Texas’ konkurrenskraftiga elpriser gjorde det until en bra landning plats för utvinning av företag, och med hjälp av effektiv kylning teknik, skulle de kunna bygga en complete stack gruvdriften där.

Efter SBI och GMO-Bläck Affären att Mina Bitcoin på Texas Anläggningen visades först på InsideBitcoins.com.

Supply url