Bitcoin Trading

Quantopia LLC

Östra hamngatan 15, Göteborg 411 14

Skatt på kryptovaluta 3 tips om hur du gör

Innehållsförteckning

Skatt på kryptovaluta drivs in av Skatteverket i Sverige. Myndigheten är skyldiga för att driva in skatter från befolkningen så att skattemedlen slösaktig kan spenderas av regeringen. Om någon någonssin levt på andra pengar vet man om hur snabbt sådana pengar försvinner för du har inte arbetat hårt för at tjäna dem.

Skatt på kryptovaluta fungerar på samma sätt, och i denna posten kommer vi gå igenom hur kryptovaluta beskattas, vilka tjänster du kan använda för att deklarera och även hur du kan undvika att betala skatt lagligt.

Vi börjar med basunderlaget för Svensk skatt på kryptovaluta och information som dem flesta vet men kanske inte alla.

I Sverige får du bedriva hobbyverksamhet med intäkter upp till 20 431 kronor enligt Skatteverket 2022. Har du inte överstigit detta belopp behöver du inte oroa dig.

Betala skatt på kryptovalutor

För dig som inte vill ha några problem med skatteverket är det simpelt. Du skall redovisa vid byteshandel, sälj och köp av kryptovalutor genom deklarationen. Om du gjort en nettovinst skall du betala kapitalskatt om du överstiger beloppet för hobbyverksamhet

Dra av förluster på kryptovalutor i deklarationen precis som du gör med förluster på aktier om du har dem i en depå. Dina förluster är avdragsgilla med 70% vilket fungerar likvärdigt med andra former av tillgångar.

Detta gäller för dig som är privatperson och handlar aktivt med kryptovalutor eller som enbart håller dem och gör vinster eller förluster.

För dig som vill undvika skatt på kryptovaluta rådgiver vi att fortsätta läsa.

skatt på kryptovaluta
Skatt kryptovaluta – flashback pratar ofta om hur skatteverket är ute efter dina Bitcoins. Läs vidare för att undvika skatt på kryptovaluta.

NFT skatt – Non fungible tokens

För att betala dina skatter på NFT gäller samma sak som när du betalar skatt på bitcoin, dem gör ingen skillnad på konstverk eller digitala valutor.

Flytta krypto mellan dina egna plånböcker

Det viktigtaste du behöver förstå är att minimera ditt digitala avtryck du gör hos banken. Banken direkrapporterar till skatteverket alla köp du gör i Bitcoin och kryptovaluta. Svenska börser så som Trijo, Safello, BTCX, BTCSWE är även dem skyldiga att lämna ut all information om du till Skatteverket, även när du flyttar mellan dina egna plånböcker.

Tänk på att blockkedjan är publik och har dem fångat din adress finns det en god chans att denna diarieförs i ett system som håller stenkoll på dina bitcoin köp och försäljningar.

Skatt kryptovaluta – Exempel BTC Bitcoin

När du köper Bitcoin från din Svenska bank loggas köpet med en diariekod som man direktrapporterar till skatteverket genom ett gemensamt samarbete som man säger har med penningtvätt att göra. Banken ogillar dina köp av kryptovalutor och ser gärna att du upphör med detta.

Exempel: Du köpte en bitcoin för 3800kr 2020 vid toppen av 2021 sålde du din Bitcon för 645 000kr du skall nu betala 30% på mellanskillnaden från 3800kr upp till 645 000kr för att du vågade ta risken och spekulera på Bitcoin.

skattesmäll bitcoin
Såhär kan du se ut nu sverige skatt bitcoinsmällen kommer hem till dig.

Den kryptovaluta kurs som antingen går upp eller ner är det som avgör hur mycket du behöver betala i skatt till Skatteverket.

Redovisningstjänster av kryptovalutor

Skatte på kryptovaluta kan vara svårt att deklarera inte nog med att dem vill åt dina surt förvärvade spekulativa coins men dem gör det heller inte lätt att deklarera dem. Samtliga köp vilket kan vara tusentals skall deklareras en och en.

För att lösa detta finns det däremot Svenska bolag som exempelvis Monetax för den som verkligen vill göra rätt för sig. Monetax är experter på redovisningstjänster inom Kryptovaluta och är dit du bör vända dig om du hamnat i gluggen för Skatteverket.

Undvika skatt kryptovaluta Exempel BTC

Skatteverket är klåfingriga och kommer förfölja dig till världens ände om du inte säkrar upp ditt liv i världen av kryptovalutor och Bitcoin.

Har du en gång fastnat under luppen kan det vara svårt att ta sig ur deras tång. Det viktiga för dig som vill undvika skatt på bitcoin är att sluta använda Svenska banker.

Skaffa dig ett konto hos Online banker och beställ ett visakort från tjänster så som:

  • Wirex
  • Nuri
  • N26
  • Revolut

När du har detta behöver du inte längre oroa dig för att dina tillgångar direktrapporteras vill man ta det ännu längre kan man använda ryska tjänster som capitalist.net som aldrig kommer lämna ut din information.

Capitalist-kort

Nu när du har ett Visa kort som du kan handla med på ICA, kan du simpelt föra över dina vinster från kryptovaluta direkt till kortet, dem kan fråga vart pengarna kommer ifrån på traditionella onlinebanker. Även om du fastnar i en AML check betyder inte det att dina transaktioner per automtik lämnas ut. Det görs nämligen bara om det efterfrågas för att Skatteverket fattar misstanke. För dig som vill undvika skatt på kryptovaluta är Capitalist lösningen.

Hos Capitalist.net kan du simpelt sälja bitcoin utan skatt och sedan använda deras virtuella kort för att betala för saker i butiker online, köp dock inte saker som rapporteras som exempelvis bilar och hus i Sverige. Använd Capitalist.net för att undvika skatt på kryptovaluta.

Rapportskyldighet mellan Ryska Federationen & skatteverket

Som dem flesta säkert förstår så finns det varken incitament eller intresse att rapportera någon form av skattepliktig verksamhet eller balans till Sverige från Ryssland tack vare sanktionerna som Sverige tryckt till Ryssland med. Ditt kapital är tryggt och du behöver inte oroa dig för att det konverteras till Rubel, det stannar i din digitala plånbok som Euro.

Avgifterna varierar men kan anses låga på någon procent i jämförelse med 30% skatt på kryptovaluta.

Det finns nog inget land just nu som är säkrare för Svenskar att behålla sin förmögenhet i än i Ryssland om man vill undvika skatt på kryptovaluta.

Riskvarning rörande att undvika skatt på kryptovaluta

Tänk på att det vi skriver i denna artikel för att undvika skatt på kryptovaluta enbart är spekulationer och egna tankar och det är din skyldighet att betala din skatt för dina surt förvärvade slantar till Staten!

Accuindex Recension
Bitcoin
Accuindex – Är det pålitligt? – 2022

Det finns ingen brist på online-mäklare att välja mellan nuförtiden. Så hur vet du om man kan lita på Accuindex för din handel? I den

Utför Bitcoin trading som experterna hos etoro

Hos etoro kan du kopiera andras portföljer helt automatiskt. Genom knappen nedan får du ett courtagefritt konto hos en reglerad mäklare.

bitcoin trading etoro